28 de setembre del 2012


"Una dona d'aigua", la meva darrera novel.la, ha quedat finalista del Bertrana i sortirà al febrer.
La discussió del jurat va ser molt renyida i la meva obra podia haver sortit guanyadora, com van reconèixer. O sigui que ho considero un triomf, malgrat tot. Ja he après a transformar, abraçar el que la vida m'ofereix i agrair-ho.
He treballat molt intensament, aprofundint en l'ànima femenina, en l'entorn de l'Estany de Banyoles, les llegendes, la riquesa natural i la història d'aquest espai únic i la simbologia de l'aigua com a representació del món emocional de la protagonista.
Ho considero un bon premi. El camí d'escriptura no és fàcil i me'l prenc com un viatge de creixement personal.

http://www.ara.cat/llegim/Patricia-Gabancho-Premi-Prudenci-Bertrana_0_781722003.html
http://www.diaridegirona.cat/portada/2012/09/28/nuria-esponella-complexa-anima-femenina/583596.html

2 comentaris:

tauART ha dit...

Núria, no ens coneixem, però et donc l'enhorabona més sincera. Visc prop de Banyoles soc escultora i des de fa un temps el que em surt dels dits són dones d'aigua. M'encanta que algú més s'interessi per aquests éssers fins a fer-los motiu de la seva creació.
Em moro per llegir la teva novel·la! Tau

nuriaesponella.blogspot.com ha dit...


Gràcies pel comentari,Tau. La meva protagonista és una dona real però té ànima de goja (Les goges també són presents en algun capítol de la novel.la). De fet, volia parlar de la versatilitat de l'ànima femenina. Aquesta història també té molts altres components; espero que no et decebi. Bon treball creatiu!